De meest succesvolle manieren om gokken terug te dringen

De meest succesvolle manieren om gokken terug te dringen

Clinici verschillen in hoe probleem gokverslaving wordt gedefinieerd. In het algemeen kan het echter worden gezien als een activiteit waarbij een individu niet in staat is om impulsen om te gokken te weerstaan, wat leidt tot ernstige negatieve persoonlijke of sociale gevolgen. Stoppen met probleem gokken kan zeer moeilijk zijn, maar eenmaal gestopt, is de lopende taak om te blijven stoppen. Ex-probleem gokkers vinden het uiterst moeilijk om deel te nemen in recreatieve gokken. Voor de meeste probleemgokkers, zo niet alle, is een onthouding gebaseerde benadering van herstel nodig om te genieten van een volledig en gezond leven. Om onthouding te behouden, is het van cruciaal belang dat er een effectief herstelprogramma is om terugval te voorkomen.

1. Plan vooruit om verveling te voorkomen

Ex-gokkers, zo gewend aan de hoogte- en dieptepunten van actieve verslaving, worstelen meestal met perioden van verveling in hun leven. Probeer de dagen zo te plannen dat je niet in de verleiding komt om lege ruimte te vullen door te gokken. Onderzoek lijkt dit te onderschrijven toen de bevindingen toonden dat probleemgokkers een lage drempel voor verveling hebben. Wanneer ze worden geconfronteerd met een ongeïnspireerde taak, zullen ze deze steevast vermijden of niet voltooien.

2. Leef je leven van dag tot dag

Dit betekent proberen te vergeten wat er gisteren is gebeurd, inclusief het gok verlies. Het nemen van je leven een dag op een moment betekent ook niet zorgen te maken over wat morgen zou kunnen inhouden voor je leven. Houd de focus op wat je vandaag doet dat zal je voortdurende herstel van verslaving helpen.

3. Doe iets heel anders

Je hersenen zijn gewend geraakt aan het werken op een bepaalde manier tijdens het gokken, maar het moet nog steeds voortdurend worden gestimuleerd nu je gestopt bent. Dus probeer jezelf elke dag nieuwe doelen en taken te stellen. Wanneer je je richt op het oplossen van problemen, zal je beter in staat zijn om om te gaan met de drangen om te gokken wanneer deze komen.

Ga voor meer informatie naar: Connection SGGZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *