Ongezond roken, ik stop nu!

Ongezond roken, ik stop nu!

Wil je van roken af? Het wordt lastig, je lichaam zegt dat je nicotine nodig hebt, maar weet dat jij zonder kan.  Nicotine is waar jij een verslaving aan over hebt gehouden.

Gewoonte loslaten

Een gewoonte loslaten en een nieuwe gewoonte in je systeem verwerken kost veel tijd en motivatie. Het kost 10.000 uur voordat jouw systeem verandert. Dit is 5 uur per dag 6 jaar lang. Een verslavingszorg kan jou hierbij helpen, want hoe ga je om met stress en emoties? Zij helpen jou om te stoppen met roken en het doel gemakkelijker te maken. Ga je het alleen doen, dan val je snel terug in je eigen gewoonte. Rookte jij altijd op een feestje en doen mensen om jou heen nog aan roken? De verleiding zal te groot zijn waardoor jij ook weer opnieuw kan afkicken.

Afbreken van nicotine

Wanneer je stopt met roken zal je heel onrustig worden. Dit heeft ermee te maken dat je lichaam de nicotine is gaan afbreken. Meer verschijnselen die je krijgt als je stopt met roken zijn bijvoorbeeld gespannen, minder geconcentreerd en chagrijnig. Doordat de ontwenningsverschijnselen steeds groter en sterker worden heb je telkens behoefte aan een nieuwe sigaret. Maar niet doen. Jij bent sterker!

Een week gestopt?

Ben je al goed op weg met het stoppen van roken? Heb je een week lang geen sigaret gezien? Goed bezig! De nicotine is nu helemaal uit je bloed. Waarschijnlijk heb je nog wel verschijnselen maar de eerste stap heb je gezet.

Geprobeerd maar toch niet gelukt?

Als je al geprobeerd hebt om te stoppen met roken dan heb je al een stap gezet in de goede richting. Heb je wel de motivatie om te stoppen maar wil het alleen niet lukken? Verslavingszorg organisaties bieden de beste hulp. Ze zijn gespecialiseerd en kunnen jou helpen.

Bron: https://www.cacnverslavingszorg.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *