Shisha roken: mooie sociale bezigheid die je ook in huis kunt halen

Shisha roken: mooie sociale bezigheid die je ook in huis kunt halen

Het roken van een waterpijp, een apparaat dat ook wel shisha wordt genoemd, is een bezigheid die van oorsprong vooral in het Midden-Oosten geliefd is. Echter hebben inmiddels mensen in veel meer landen wereldwijd het roken van waterpijpen – met alle voors en tegens van dien – ontdekt. Over het algemeen roken mensen meestal waterpijpen in horecagelegenheden die daar min of meer speciaal voor zijn ingericht. We hebben het dan over die gelegenheden die bij het grotere publiek ook wel bekendstaan als shishalounges. Wat echter niet iedereen weet, is dat het net zo goed vrij eenvoudig is om een shisha in huis te halen. Zo is het een fluitje van een cent om een goede waterpijp online uit te zoeken en vervolgens te bestellen. 

Shisha

Waarom roken mensen eigenlijk graag een waterpijp?

Om de volgende redenen houden mensen ervan een waterpijp te roken:

  • Het sociale aspect is bij het roken van een waterpijp sterker aanwezig dan bij het roken van sigaretten of sigaren.
  • Waterpijpen zijn erg makkelijk te gebruiken. Dit geldt ook voor als je een shisha zelf in bezit hebt.
  • Het roken van een waterpijp resulteert in een zacht gevoel voor de keel. Alleszins voelt het veel zachter aan dan het roken van sigaretten. Dit zorgt ervoor dat waterpijpen veel toegankelijker zijn, zeker voor mensen die zich een beginnende roker kunnen noemen.
  • De onderdelen waar een waterpijp uit bestaat zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Alle onderdelen zouden in principe in de vaatwasser gewassen moeten kunnen worden. Belangrijk is wel dat je het water uit het daarvoor bestemd na elke rookbeurt weggooit en dat je het reservoir daarna droog achterlaat. Zo ga je de vorming van bacteri├źn en schimmels tegen en voorkom je dat extra schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *